5 кращих новин за жовтень

Total і Google розробили технологію для оцінки використання енергії сонця в будинках

Французька нафтогазова компанія Total і Google Cloud розробили технологію на основі штучного інтелекту для оцінки потенціалу використання енергії сонця в будинках. Про це йдеться в повідомленні Total.

“Total і Google Cloud об’єднали свій досвід для спільної розробки інноваційного інструменту Solar Mapper, який спрямований на прискорення розгортання сонячних панелей для приватних осіб шляхом забезпечення точної та оперативної оцінки потенціалу використання сонячної енергії в їх будинках”, – сказано в повідомленні.

Solar Mapper використовує нові алгоритми штучного інтелекту, які забезпечують найкращі результати в порівнянні з існуючими рішеннями за рахунок поліпшення якості даних, отриманих зі супутникових знімків, підвищення точності оцінки сонячного потенціалу та розширення географічного охоплення інструменту.

 

Американці купили українську IT-компанію

Українська IT-компанія Archer Software оголосила про угоду з американською компанією Cprime. Про це повідомляється на сайті компанії.

Сума угоди не розголошується, але як уточнює видання Ain, “за оцінками експертів, 100% компанію могли оцінити в 5-8 млн доларів”.

Але цифра може варіюватися в обидві сторони, виходячи з внутрішньої ситуації в бізнесі і узгоджених сторонами умов угоди, – йдеться в повідомленні.

Cprime – це американська компанія, яка з 2014 року входить в групу Alten Group, яка займається IT-розробкою, мережевими технологіями та IT-консультаціями, а сукупний штат її компаній – 37 200 співробітників, при обороті в 2,6 млрд євро.

 

Lamborghini встановила рекорд продажів автомобілів

Італійська компанія Lamborghini в вересні 2020 року продала у всьому світі 738 автомобілів. Це новий рекорд для компанії, повідомляється на її сайті.

При цьому в третьому кварталі 2020 року в усьому світі продали 2 083 автомобіля Lamborghini.

Відомо, що навесні поточного року Lamborghini була змушена через пандемію коронавірусу на два місяці закрити всі свої підприємства.

Після відновлення виробництва компанія зуміла реорганізувати процес і випустила відразу три нові моделі. Йдеться про Huracan RWD Spyder, гіперкар Sian Roadster і трековий спорткар Essenza SCV12.

 

Microsoft очолила рейтинг найбільш відповідальних роботодавців

Створена Біллом Гейтсом корпорація Microsoft втретє поспіль очолила щорічний рейтинг 100 найбільш відповідальних корпорацій США.

Також до першої п’ятірки оновленого списку, крім Microsoft, увійшли виключно технологічні гіганти – NVIDIA, Apple, Intelі Alphabet.

“Forbes склав рейтинг спільно з некомерційною організацією Just Capital. Рейтинг сформований після вивчення даних про 928 найбільших публічних корпорацій США з індексу Russell1000”, – йдеться в статті.

Уточнюється, що крім відкритих корпоративних звітів і досліджень, при складанні рейтингу використовувалися дані опитування 110 тис. американців, які розповіли авторам дослідження, які аспекти корпоративних взаємин вони вважають найбільш важливими.

Перша десятка рейтингу виглядає так:

  • Microsoft
  • NVIDIA
  • Apple
  • Intel
  • Alphabet
  • JPMorgan Chase
  • Salesforce.com
  • AT & T
  • Cisco Systems
  • Adobe

Рейтинг Just100 публікується вчетверте. У 2017 році перше місце в ньому зайняла компанія Intel, після чого Microsoft три роки поспіль ставав першим.

 

NASA уклало з Nokia контракт для запуску 4G на Місяці

NASA надало Nokia $ 14,1 млн для розгортання мережі 4G (LTE) на Місяці. В американському космічному агентстві відзначили, що телекомунікаційні мережі цього стандарту зможуть забезпечити більш надійний, ніж радіосигнали, зв’язок на супутнику Землі, де планується побудувати місячну базу до 2028 року.

У NASA припускають, що стандарт стільникового зв’язку 4G прийде на зміну стандартам радіозв’язку на Місяці і забезпечить більш надійний зв’язок на великі відстані, ніж радіозв’язок. Пізніше місячні 4G можуть бути модернізовані до стандарту 5G, як і земні. NASA планує побудувати місячну базу до 2028 року і виділив $ 370 млн на розгортання передових технологій, які будуть потрібні для роботи бази на Місяці. Засоби отримають більше 12 інноваційних компаній, в числі замовлених космічним агентством технологій – крім LTE-зв’язку дистанційне виробництво електроенергії, кріогенна заморозка, роботехнічні розробки, технології безпечної посадки на Місяць і інші.