5 кращих новин за травень

Україна модернізує найбільше ПСГ в Європі

Оператор газосховищ України починає переобладнувати п’ять газотурбінних двигунів для Більче-Волицько-Угерського ПСГ. Проект вартістю більше 80 млн гривень завершать до кінця поточного року, повідомляє Укртрансгаз в понеділок, 17 травня.

Зазначено, що модернізація дозволить зменшити витрату паливного газу під час експлуатації ПСГ на 20%, підвищить економічність і ефективність роботи найбільшого газосховища Європи. Потужність нових двигунів аналогічна існуючим і становить 6,3 МВт. Але на відміну від наявного устаткування газосховищ, ККД в нових газотурбінних двигунах більший.

“В результаті нові двигуни посилять надійність і працездатність наземного енергомеханічного обладнання ПСГ, в той же час підвищивши ефективність роботи дотискної компресорної станції (ДКС) як в процесі закачування, так і при відборі газу з ПСГ”, – йдеться в повідомленні.

Модернізована ДКС, крім іншого, забезпечить довгострокове функціонування Угерського родовища XVI горизонту. А він є вкрай важливим для загальної ефективності всіх ПСГ країни, зокрема в режимі відбору газу, додали в Укртрансгазі.

 

 

Ціни на нафту впали через запаси в США

Світові ціни на нафту еталонних марок на торгах в середу, 19 травня, впали після публікації даних про запаси в США.

Зокрема, вартість липневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures падала на 4,89% – до $65,35 за барель, але пізніше повернулася на рівень вище 66 доларів.

Ф’ючерси на нафту WTI на червень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) торгуються на рівні $62,62 за барель, що на 4,38% нижче, ніж вчора.

Згідно з даними Міненерго США, запаси нафти в країні за тиждень зросли на 1,32 млн барелів, тоді як експерти очікували зниження на 2,9 млн барелів.

Водночас на котирування нафтових ф’ючерсів тиснуть новини про можливе збільшення видобутку в Ірані.

Україна модернізує найбільше ПСГ в Європі

 

 

Україна і Франція підпишуть угод на 1,3 млрд євро

Під час візиту в Київ міністра економіки, фінансів і відновлення Франції Брюно ле Мера підпишуть чотири стратегічні міжурядові угоди на загальну суму 1,3 млрд євро. Про це він сказав в інтерв’ю для Інтерфакс-Україна.

“Під час мого візиту Франція підпише з Україною чотири стратегічні міжурядові угоди на загальну суму 1,3 млрд євро. Це дуже показово. І хочу підкреслити один ключовий момент: ці проекти сприятимуть поліпшенню умов життя українців. Йдеться про питну воду, мобільність, безпеку і цивільний захист”, – розповів ле Мер.

Міністр також повідомив, що в 2020 році загальний обсяг торгівлі між Францією та Україною досяг 1,6 млрд євро.

“Наші економічні відносини дуже динамічні, і ми на правильному шляху. Я хочу назвати вам одну-єдину цифру: у 2020 році загальний обсяг торгівлі між Францією та Україною досяг 1,6 млрд євро – дуже важлива сума, яка залишається непохитною, незважаючи на кризу COVID-19. Тепер ми хочемо зміцнити і прискорити економічне співробітництво між нашими двома країнами. Це мета мого візиту в Київ”, – відзначив він.

За словами ле Мера, зараз в Україні працює значна мережа французьких компаній.

“На цей час в країні створено 160 французьких компаній, в яких працюють 30 тисяч осіб. Це робить французькі компанії провідними міжнародними роботодавцями в Україні”, – підкреслив міністр.

 

 

Новий електричний пікап Ford F-150 Lightning удостоївся реклами від Байдена

Компанія Ford в середу офіційно представила повністю електричний пікап F-150 Lightning, який може стати новим найпопулярнішим пікапом в США, з огляду на любов американців до автомобілів F-серії Ford.

Президент Джо Байден проїхався за кермом F-150 Lightning під час свого візиту по Центру електромобілів Ford Rouge – новому високотехнологічному заводу в Дірборні, штат Мічиган.

Очікується, що новинка компанії надійде в дилерські центри в середині 2022 року. Зарезервувати місце в черзі для її покупки в США можна з депозитом в $ 100.

Ford знаходиться в процесі реалізації своєї програми інвестицій в електрифікацію в $ 22 млрд. до 2025 року. Автовиробник США №2 твердо має намір зайняти більшу частку ринку електричних пікапів в країні, враховуючи, що це найбільш продаваний тип авто в країні.

 

 

Німецька компанія-лідер у галузі технологій очищення та клінінгового обладнання Karcher інвестує у будівництво сучасного офісного комплексу Karcher Competence Center

Karcher Україна оголошує про інвестування у масштабне будівництво для розміщення офіційного представництва компанії в Україні. Вже отримані всі необхідні дозволи і триває початкова стадія робіт. Відкриття комплексу під назвою Karcher Competence Center заплановано на 2022 рік.

100% сучасне та екологічне офіційне представництво Karcher буде розташовано в Київській області, неподалік села Гатне. Окрім офісних приміщень, у ньому будуть діяти найбільший в Україні Karcher Центр, інноваційний навчальний центр Karcher Академія та сервісний центр для обслуговування техніки відомого виробника. Також у новому комплексі планується в майбутньому збирати колег з усієї Східної Європи для тренінгів та обміну досвідом.

Майбутній офісний центр буде побудовано із залученням максимально екологічних та сучасних технологій, наприклад, сонячних батарей та систем збереження водних ресурсів. У будівлі встановлять резервуари для накопичення дощової води, щоб використовувати в українській штаб-квартирі та Karcher Академії. Також планується розміщення сучасної автомобільної мийки із задіянням інноваційних екологічних технологій, що виключають забруднення навколишнього середовища та дозволяють заощаджувати природні ресурси. На території майбутнього комплексу Karcher Competence Center будуть упроваджені технології очищення води для щоденного використання та застосування з навчальною метою. Тож компанія робить все для мінімізації потенційного негативного впливу на довкілля.

Будівництво міжнародного офісного центру є потужною інвестицією в державну економіку, створення нових робочих місць та позитивний імідж України на міжнародному ринку. Комплекс приноситиме користь на місцевому рівні за рахунок створення нових робочих місць для мешканців села Гатне, удосконалення інфраструктури тощо. Наприклад, проєктом будівництва передбачено створення двох підземних резервуарів для накопичення води загальним об’ємом понад 300 кубічних метрів, подовження системи водопостачання. Також буде встановлено пожежний гідрант для експлуатації в разі пожежі, – не лише для потреб Karcher, а й прилеглих будинків і забудов. Ці інвестиції підвищують протипожежну безпеку в окрузі та поліпшують наявний стан інфраструктури. Після відкриття комплексу Karcher Competence Center підприємство стане джерелом значних податкових відрахувань до місцевих бюджетів і сприятиме залученню до співпраці місцеві підприємства.

Окрім того, Karcher планує активно втілювати в життя екологічні та соціальні ініціативи на місцевому рівні. Це є логічним продовженням стратегії Karcher у світі та Україні. Компанія постійно використовує обладнання для прибирання визначних пам’яток та громадських місць (як-от прибирання Потьомкінських сходів в Одесі, пам’ятника Шевченкові у Львові, території парку Шевченка в столиці тощо).

Відкриття інноваційної будівлі офіційного представництва Karcher Україна 2022 року стане важливим кроком у розвитку компанії в Україні. Керівник української дочірньої компанії впевнений, що компанія буде стрімко розвиватися на місцевому ринку в наступні 15-20 років.