5 кращих новин за липень

Google виділить $10 млрд на розвиток цифрової економіки Індії

Корпорація Google планує в найближчі сім років інвестувати до $10 млрд в Індію.

Про це повідомляє TechCrunch.

Для цього вже створили Цифровий фонд Google, який представив глава компанії Сундар Пічаї.

«Ми зробимо це шляхом поєднання інвестицій в акціонерний капітал, партнерства та інвестицій в інфраструктуру і екосистему. Це є відображенням нашої впевненості в майбутньому Індії та її цифрової економіки», – сказав глава компанії.

 

У Китаї дозволили дорожні випробування самокерованих авто

Влада Китаю видала дозвіл компанії WeRide на проведення тестових прогонів самоврядних автомобілів на відкритих дорогах у місті Гуанчжоу в провінції Гуандун.

Дорожні випробування будуть проходити повністю без водія, а це означає, що на борту транспортного засобу не буде жодного співробітника служби безпеки, який візьме на себе рульове управління у разі виникнення такої необхідності, йдеться в повідомленні.

Дорога для проведення тестів розташована на Міжнародному біологічному острові Гуанчжоу. Вона повністю покрита мережею 5G. Це дозволяє компанії керувати транспортними засобами віддалено при особливих обставинах.

 

Ілон Маск піднявся у рейтингу мільярдерів Bloomberg

Засновник Tesla і SpaceX Ілон Маск випередив інвестора Уоррена Баффета у списку найбагатших людей за версією агентства Bloomberg.

Маск піднявся на сьоме місце рейтингу мільярдерів зі статками у 70,5 мільярда доларів. У п’ятницю, 10 липня, вони виросли на 6,1 мільярда доларів після того, як акції Tesla піднялися на 10,8%.

При цьому Баффет володіє 69,42 мільярда доларів. Як вказує агентство, минулого тижня статки інвестора скоротилися, оскільки він передав 2,9 мільярда доларів на благодійність.

Наразі список мільярдерів очолює глава Amazon Джефф Безос (189 мільярдів доларів). На другому і третьому місці засновник Microsoft Білл Гейтс (приблизно 116 мільярдів доларів) і глава Facebook Марк Цукерберг (93 мільярди доларів).

 

Нафтові компанії Канади відновлюють близько 20% зупиненого виробництва

Канадські нафтові компанії починають відновлювати видобуток нафти принаймні на 20% закритих родовищ нафтоносних пісків, повідомило агентство Bloomberg.

«Принаймні, 20% зупиненого виробництва в Канаді відновлюється, всього через кілька місяців після того, як цінова криза змусила компанії скоротити видобуток на родовищах нафтоносних пісків Альберти на 1 мільйон барелів на день», – йдеться в повідомленні.

За даними агентства, компанії Cenovus Energy, Husky Energy, Baytex Energy і ARC Resources уже відновили видобуток на своїх родовищах нафтоносних пісків, коли ціни піднялися вище 40 доларів за барель. Ще одна компанія, Imperial Oil, оператор родовищ Kearl і свердловин Cold Lake, також незабаром розраховує повернутися до повного об’єму видобутку.

 

Amazon очолила топ-100 як найдорожчий бренд світу

Компанія Amazon зберегла лідерство як найдорожчий бренд у світі, збільшивши свою вартість майже на третину в порівнянні з минулим роком – майже до 416 млрд доларів. У щорічний рейтинг укладачі списку включають 100 найіменитіших і дорогих компаній-брендів на основі їх ринкової капіталізації. У дослідженні бере участь майже 4 млн осіб по всьому світу.

Apple на другому місці з оцінкою вартості в 352 млрд доларів

Замикає трійку лідерів списку Microsoft з 326,5 млрд доларів. В цьому році Microsoft обігнала Google, змістивши її на 4 позицію, завдяки переходу на дистанційну роботу співробітників багатьох підприємств по всьому світу, що сприяло більш активному використанню програмного забезпечення для спільної роботи Microsoft Teams. У першій десятці рейтингу також Visa, Alibaba, Tencent, Facebook, McDonald’s і MasterCard.