5 кращих новин за лютий

Компанія зі Швейцарії проведе діагностику газопроводів України

Оператор ГТС України уклав угоду на діагностику магістральних газопроводів країни зі швейцарською компанією ROSEN Europe B.V.
“Угода передбачає обстеження понад 4,5 тис. км магістральних газопроводів діаметром 1 400 мм з терміном виконання до кінця 2024 року. Загальна вартість операції складає EUR6,44 млн”, – говориться в повідомленні.
Зазначено, що внутрішньотрубне діагностування з використанням інтелектуального поршня ROSEN дозволить провести діагностику стану металу і зварних з’єднань магістральних газопроводів. 
“Своєчасне виявлення і усунення дефектів знижує ризики аварійних ситуацій, підвищуючи надійність роботи газотранспортної системи. Останнє внутрішньотрубне діагностування виконувалося попереднім оператором ГТС у 2009 році”, – пояснили в компанії.

 

 

Нафтогаз планує мільярдні інвестиції у видобуток

У найближчі п’ять років Нафтогаз планує інвестувати у видобуток вуглеводнів $7,3 млрд. Про це заявив головний виконавчий директор групи Отто Ватерландер на презентації бізнес-стратегії НАК.
“Протягом п’яти наступних років наш бізнес-план передбачає, що у видобуток, в upstream, ми інвестуємо $7,3 млрд, а в наступні п’ять років подвоїмо цю суму”, – сказав він.Очікується, що з 2023 року частка інвестицій в нові родовища перевищить інвестиції в уже розвідані.

 

 

Названо найдорожчі бренди світу

Корпорація Apple вперше з 2016 року посіла перше місце в списку найдорожчих брендів світу. Аналітики Brand Finance оцінили компанію в 263,4 мільярда доларів.
Друге місце в щорічному рейтингу Brand Finance Global 500 займає Amazon (254,2 мільярда доларів), третє – Google (191,2 мільярда доларів).
У десятку найдорожчих брендів також потрапили: Microsoft (140,4 мільярда доларів), Samsung (102,6 мільярда доларів), Walmart (93,2 мільярда доларів), Facebook (81,5 мільярда доларів), ICBC (банківські послуги, 72,8 мільярда доларів), Verizon (телекомунікації, 68,9 мільярда доларів) і WeChat (високі технології, 67,9 мільярда доларів).З 500 компаній, включених у рейтинг – 204 американські, 75 – китайські, 34 – японські, 33 – французькі, 22 – німецькі і 19 – британські.
Найбільш швидкозростаючим брендом стала Tesla зі зростанням на 158% (до 32 мільярдів доларів).

 

 

NASA успішно посадила свій найбільший дослідницький апарат на Марс

Міжпланетний апарат Perseverance ( “Наполегливість”) американського Національного управління з аеронавтики та дослідженню космічного простору (NASA) здійснив успішну посадку на Марсі в четвер, 18 лютого, близько 22:56 за Київським часом.
Як наголошується в пресреліз NASA, це найбільший і найдосконаліший марсохід, розроблений агентством.
Крім найдосконаліших камер, в порівнянні з попередніми марсоходами, апарат також обладнаний спеціально сконструйованим вертольотом Ingenuity. Цей експериментальний пристрій NASA хоче використовувати, щоб вивчити можливості зльоту і посадки в умовах марсіанської атмосфери.Perseverance вже передав перший знімок після посадки на Марс.
Марсохід вагою 1026 кг і розміром приблизно з автомобіль проведе кілька тижнів випробувань, перш ніж почне своє дворічне наукове дослідження кратера Езеро на Марсі. Основною частиною місії є пошук ознак древнього мікробного життя.З цією метою місія передбачає повернення зразків з Марса, що дозволить вивчити зібрані зразки на Землі.

 

 

Tesla інвестувала $ 1,5 млрд в біткоїн

Американський виробник електрокарів планує незабаром приймати біткоїн як плату за свої продукти.
Після того, як компанія Tesla придбала біткоїн і заявила, що планує використовувати криптовалюта як засіб оплати за свою продукцію, вартість біткоїн перевищила $ 43 тис.
Про інвестиції в біткоїн Tesla стало відомо з інформації для Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC).й
У самій же Tesla відзначили, що в січні нинішнього року оновили свої правила, що стосуються інвестування, щоб забезпечити більше гнучкості в подальшій диверсифікації та максимізації прибутку від коштів, які не потрібні для підтримання достатнього рівня ліквідності.
Відзначається, що Tesla в рамках цих правил може інвестувати частину таких коштів в цифрові активи, золото, забезпечення золотом ETF і інші інструменти.